Dags för Miljöövervaknings-dagarna 2022

Bild som visar ett fjällandskap med en bäck som rinner igenom. Fjäll i bakgrunden.

Länsstyrelsen Västerbotten bjuder in till årets miljöövervakningsdagar. Denna gång träffas vi i Umeå på konferensanläggningen P5 och Vävenscenen, centralt i staden.

Efter två års uppehåll kan vi åter mötas fysiskt. I år blir det i Umeå, Västerbotten. Konferensen äger rum under dagarna 13 – 15 september på P5 och Väven med start och avslut vid lunchtid. På så sätt tror vi det blir lättare för långväga besökare att planera sin resa till Umeå.

Miljöövervakningsdagarna är årets största mötesplats för de som jobbar med miljöövervakning i Sverige. Det är ett bra tillfälle att träffas och samverka och fördjupa sig i aktuella frågor tillsammans med kollegor runt om i landet. Konferensen riktar sig främst till myndigheter som jobbar med miljöövervakning, men även forskare och privata aktörer med intresse i ämnet välkomnas att delta.

Vid årets konferens presenteras senaste nytt från nationell och regional miljöövervakning, forskning samt vad som i övrigt är på gång. Tillfälle ges att mingla med kollegor på fika, middagar och exkursioner. Temat för årets miljöövervakningsdagar är: Hur ser miljötillståndet ut, och mäter vi rätt?

Miljöövervakningsdagarna är framför allt en fysisk konferens och upplevs bäst på plats men vi kommer även erbjuda digital webbsändning för deltagare som inte kan delta fysiskt.

Webbplats för anmälan

Kontakt:

Linnéa Ivarsson, linnea.ivarsson@lansstyrelsen.se , Länsstyrelsen Västerbotten

Sara Strandberg, sara.b.strandberg@lansstyrelsen.se , Länsstyrelsen Västerbotten

Fredrik Sjunnesson, fredrik.sjunnesson@lansstyrelsen.se , Länsstyrelsen Västerbotten

Tommy Vennman, tommy.vennman@lansstyrelsen.se , Länsstyrelsen Västerbotten